kersthoofding

Verloting Blauwe Travel Bugs®

blauwetrackable 150x150 Verloting Blauwe Travel Bugs®
Blauwe Travel Bug®

 Blauwe trackables als kerstcadeau!!!

 Dankzij Geocachingshop.nl heeft Globalcaching 10 blauwe Travel Bugs® om te verloten. Mooi geschenk voor onder de kerstboom, niet?

Wat moet je hiervoor doen? Wel, je hebt tot 22 december +/- 20u00 de tijd om een berichtje te zetten dat je wenst mee te dingen voor één van deze trackables. Dit doe je in het forum onderwerp dat daarvoor werd opgestart.

Hurry up!!!

Haast jullie, want blijkbaar zijn de trackables heel begeerd!!! Er zijn reeds meer dan 160 inschrijvingen voor de verloting.

globalverloting Verloting Blauwe Travel Bugs®
Voorlopige deelnemers verloting

Woodies | wooden geocoins

WoodenCoin01 Fm Woodies | wooden geocoins
woodies

Oorsprong Woodies

 Het idee van wooden coins (houten munten oftewel woodies) is ontstaan in de Tsjechische Republiek. De wooden coin is 35x7mm in afmeting en bevat een gelaserde avatar van de eigenaar (geocacher). De wooden coin is het resultaat van de zoektocht naar een natuurlijk, klein, goedkoop en persoonlijk voorwerp dat een stempel zet in de geocaching samenleving.

Meer en meer geocachers leggen een verzameling aan van de wooden coins die ze vinden in caches, ruilen met andere geocachers of aankopen via een verdeler. Het verzamelen van de woodies is een hobby binnen de hobby geocaching geworden!

Wooden geocoins zijn NIET TRACKABLE!!!

Ontwerp en materiaal

Er worden takken van bomen die meer dan 100 jaar zijn gebruikt voor het vervaardigen van de coins. De takken worden ingekort tot een lengte van 20cm en deze worden op hun beurt gedroogd tot er maar een vochtgehalte overblijft van 12%. Daarna wordt de schors van de stukken hout verwijderd en worden ze gereduceerd tot een dikte van 35mm. Uiteindelijk worden daar dan de coins uit vervaardigd … schijfjes van 7mm dik.

Wanneer dit proces ten einde is, worden de vervaardigde coins bewaard in zakken gedurende een 14-tal dagen. Dit bij een temperatuur tussen de 15° en 25° en een constante luchtvochtigheid. Na 2 weken worden de slechte coins uitgesorteerd en kan er begonnen worden aan het laserwerk.

WoodenCoin03 Fm Woodies | wooden geocoins
mrs.gumby coin

De achterzijde zal altijd het officiële geocaching logo bevatten met daarbij het jaartal. Op de andere zijde kan je zelf een ontwerp doorgeven aan de makers van de wooden coins. Meestal zal dat iets zijn dat met je geocaching nickname heeft te maken, maar het kan evengoed dienen als event-wooden coin of podium-coins (FTF, STF, TTF).

Aankopen

Wooden coins kunnen op verschillende plaatsen worden aangekocht.  We sommen er hier enkele op:

Actie WoodGeocoins.com

Er loopt een fantastisch interessante actie op WoodGeocoins.com!!! Je kan voor de prijs van 1.00€ (verzending inbegrepen) een setje van 3 wooden coins bemachtigen!!! 

WoodenCoin02 Fm Woodies | wooden geocoins
FTF Mission: Impossible coins

Wat moet je hiervoor doen:

  1. Schrijf je in voor de nieuwsbrief op hun website
  2. “Like” hun Facebookpagina
  3. Bestel de wooden coins aan slechts 1.00€

Binnen de week ontvang je de coins per post!!!

 Ook GeoBrein doet een verloting!!!

Wij hebben een setje van 4 wooden coins klaarliggen!!! Bestaande uit de 3 verschillende FTF Mission: Impossible coins en eentje van geocacher mrs.gumby (zie foto’s hierboven in het artikel).

Wat moet je hiervoor doen:

  1.  “Like” onze Facebookpagina
  2. Reageer onder dit bericht (op de website, niet op FB) en vertel ons waarom jij de wooden coins in jouw collectie wil hebben.

Je kan onze FB-pagina “liken” en reageren op dit bericht t.e.m. 31/12/2014. Op 1 januari zal uit alle reacties 1 iemand geloot worden die de wooden coins zal ontvangen.

Deel dit artikel met je vrienden en collega-geocachers!!!

Trackable Race 2015

Trackable voorwerpen

Travel Bugs® en coins … wie kent ze niet? Een Travel Bug® is een trackable tag (plaatje) waar je een voorwerp aanhangt en deze vervolgens laat reizen. Geocachers kunnen deze ontdekken in caches en eventueel hem een beetje verder helpen naar zijn doel door hem te laten reizen van cache naar cache.
Bij coins heb je hetzelfde verhaal, alleen moet daar niks worden aangehangen. De coin op zich is trackable én moet reizen van cache naar cache om zo dichter bij zijn doel te komen.

Al deze trackable voorwerpen kunnen worden aangeschaft in verschillende geocaching winkels (online), zoals er zijn:  Geocaching Shop, Geocachingshop.nl, Geocoinshop.eu, CirCache, en nog zoveel meer …

TB/Coin Race 2015

TB Coin Race Fm 150x150 Trackable Race 2015 Op 3 januari start een TB/Coin Race in België!!! Het hele gebeuren wordt in gang gestoken via een event: Start van de Belgische TB/coin-race 2015. Het event is gepland vanaf 17u tot 20u op volgende locatie: N 51° 02.685 E 004° 06.335, Dendermonde. Wie aanwezig wil zijn op het event, plaatst een “Will Attend” op de eventpagina. 

Wie wil meedoen met de Race moet een mailtje sturen naar  Cocquyt Ides op ides.cocquyt@live.be. Je zal dan de nodige gegevens krijgen om je inschrijvingsgeld te betalen én je trackable voorwerpen af te geven of op te sturen vóór de aanvang van het event!

Uiteraard geldt hier de regel dat je een account moet hebben op geocaching.com én je alleen maar kan meedoen aan de race met trackable voorwerpen die enkel en alleen op geocaching.com kunnen gevolgd worden.

De spelregels

-          Elke eigenaar van een nieuwe TB/coin en houder van een profiel op de gc.com site kan deelnemen.

-          Inschrijven kan op 2 manieren:

o       Je brengt je TB/coin mee naar bovenstaand event en schrijf je daar in.

o       Je schrijft in via email ides.cocquyt@live.be , je dient dan je inschrijving te betalen via overschrijving en je TB/coin te bezorgen voor het event aan de organisatie, persoonlijk of via post. Gegevens worden via email bezorgd.

-          De TB/coin-race start op 3 januari 2015 bij publicatie van de startcache en eindigt op 31 december 2015 om 23u59.

-          Elke TB/coin die deelneemt aan de TB/coin-race start in de startcache met 0 km op de teller (nieuw geregistreerde TB/coin)

-          Elke TB/coin die deelneemt aan de race dient duidelijk de vermelding te dragen “Ik neem deel aan de Belgische TB/coin-race 2015. Dit wordt op het event gecontroleerd.

-          Elke GC-account kan slechts met 1 TB/coin deelnemen.

-          Elke TB/coin die te loggen is via GC.com-site kan deelnemen.

-          Elke 2 weken wordt op deze eventpagina via een announcement een stand van zaken meegedeeld.

-          Opmerkingen over de stand van zaken dienen rechtstreeks aan de organisatie gemeld te worden.

-          Eigenaars van een TB/coin die deelneemt aan de race mogen hun eigen TB/coin op geen enkel moment zelf in handen hebben. Een TB/coin van een andere deelnemer mag je verplaatsen maar deze mag je maximum 7 kalenderdagen in handen hebben.

-          Puntentelling:

o       Voor elke volledige km die een TB/coin tussen 2 cachen waarin hij is geplaatst heeft gereisd krijg je 1 punt. Voor deze km’s wordt rekening gehouden met de coördinaten bovenaan de listing en niet de coördinaten waar een cache zich bevindt zoals bij een multi of mysterie. Het heeft dus geen enkel nut een bevriende cacher je TB/coin te laten meenemen van cache naar cache om km’s te scoren. Ook dient de cacher die je TB plaatst en degene die hem terug meeneemt bij elke actie verschillend te zijn.

o       Voor elk land, uitgezonderd België, dat in het Geografische Europa ligt (volgens lijst Wikipedia) waar de TB/coin in een cache wordt gedropt en er niet door dezelfde persoon terug wordt uitgehaald krijg je 500 extra punten. Deze Europese landen zijn: Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeroer, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hingarije, Ierland, Ijsland, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slovakije, Spanje, Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

o       Elke maand vanaf februari 2015 tot en met december 2015 zal er een speciale opdracht zijn. Indien je TB/coin deze opdracht volbrengt verdien je 1000 extra punten. Deze opdracht wordt via een announcement op deze eventpagina meegedeeld op de laatste dag van de voorafgaande maand.

-          Elke deelnemer betaalt voor zijn TB/coin deelnamekosten van €5,00.

-          Valsspelen, niet houden aan de regels heeft uitsluiting tot gevolg.

-          Indien er nieuwe elementen opduiken die dienen opgenomen te worden in het reglement zal de organisatie dit doen.

-          Op het einde van de TB/coin race worden er prijzen uitgereikt in de vorm van een Premium membership op de GC.com-site. Deze prijzen zijn afhankelijk van het aantal inschrijvingen en zullen na de start van de TB/coin-race worden meegedeeld. Hierbij zal 90% van het totaal betaalde inschrijvingsgeld terug verdeeld worden, 10% wordt gebruikt om ons in te dekken tegen een eventuele prijsstijging van een Premium lidmaatschap en zal indien dit niet het geval is geïnvesteerd worden in een volgend event.

Allen daarheen!!!

Wie zin heeft om mee te doen, weet dus wat er hem te doen staat!!! Verplicht aanwezig zijn op het event om mee te doen met de Race, hoeft uiteraard niet!!! Zolang de racers maar vóór het event werden afgeleverd aan de organisatie. 

Bij deze veel succes aan iedereen die zal meeracen en heel veel plezier op het event!!!


Wie niet zo creatief is aangelegd of niet goed overweg kan met tekenprogramma’s, kan/mag hier steeds kaartjes downloaden voor in de coin-hoesjes:

https://www.dropbox.com/sh/esmwkgmt88v2nax/AAADz6m6ew1saaw37wylEFlga?dl=0

JaVaWa

Problemen met de website JaVaWa?

Ervaar jij ook problemen met de geocaching tool website JaVaWa? Krijg je in plaats van de website ook reclame te zien?

Geen nood … dit kan worden verholpen! De oplossing die voor ons van toepassing was, was het wijzigen van de DNS instellingen. Is dit Chinees voor jou? Volg dan even het stappenplan dat HIER wordt uitgelegd. icon wink JaVaWa

Wanneer je deze stappen hebt doorlopen, zal de website terug werken.

We vinden het wel jammer dat je voor een tool website zulke handelingen moet ondernemen. Voor velen zal deze instelling problemen geven voor andere zaken. Denk maar aan gamers die een server draaien hebben op een aparte DNS-instelling.Aanpassing:

Ondertussen loopt dit topic uitgebreid op het Globalcaching forum. Na heel veel zaken te hebben uitgeprobeerd en getest, blijkt het probleem toch niet onmiddellijk bij je persoonlijke DNS-instellingen te liggen.

Volg het topic dus verder op Globalcaching.

Alles over geocaching en GeoSpy