UitgelichteAfbeelding

Lichtfront

Om klokslag 19 uur werd vrijdag de frontlijn uit oktober 1914 verlicht door een mensenketting van 85 km lang. Van Nieuwpoort tot Ploegsteert stonden 8.400 fakkeldragers klaar voor een groots opgezette WOI-herdenking.

Op negen plaatsen werden historische momenten uit de Eerste Wereldoorlog herdacht met grote vuurkunstwerken. Op drie symbolische torens werden bovendien de namen geprojecteerd van alle oorlogsslachtoffers: de Belforttoren in Ieper, de IJzertoren in Diksmuide en het Koning Albert I-monument in Nieuwpoort.

Het Lichtfront was het eerste grote evenement van het WOI-herdenkingsprogramma GoneWest van de provincie West-Vlaanderen. De organisatie vroeg aan omwonenden om hun lichten te doven en liet de straatverlichting in de buurt van het evenement uitschakelen. Ook De Lijn kreeg een alternatieve dienstregeling toegewezen.

Een kijkje nemen ter plaatse was echter niet eenvoudig: er waren slechts vier kijkzones voorzien. De provincie raadde dan ook aan om Lichtfront op radio of televisie te volgen. Ook in de deelnemende gemeenten was het indrukwekkende schouwspel te volgen op groot scherm.

Er zijn verschillende amateurfilmpjes terug te vinden op YouTube.

Lichtfront Collage LichtfrontRoute Lichtfront 150x150 Lichtfront

Langsheen deze frontlinie zijn tal van geocaches en GeoSpy objecten te vinden.

Je kan het GPX bestand hier downloaden.

Parel van de Maand september

BE sept 2014 Parel van de Maand september

We hebben er in België ook een nieuwe Parel van de maand bij, nlKonings Bonus.

Konings Bonus is een extraatje die je kan loggen wanneer je alle voorgaande traditional caches (14 exemplaren) hebt gevonden en de code hebt genoteerd. Deze reeks ligt in het bos Hees te Zelem en bedraagt ongeveer 6.5km

 Parel van de Maand september

Na een stille hint werd deze geocache in het oog gehouden. De ene na de andere leuke log kwam in mijn mailbox geslopen. Geocachers genieten blijkbaar ten volle van deze reeks caches en laten dit blijken in zowel de logs als de favoriet punten die worden uitgereikt.

Nog iets dat mag worden opgemerkt is het feit dat de CO nog geen volledig jaar bezig is met geocaching. Daarbij heeft het team nog maar 320 caches gevonden. Dit is blijkbaar geen belemmering om zelf een reeks neer te planten die de ene na de andere favoriet verdient. Fantastisch vinden wij dat!!!

Toen ik de CO mailde, kreeg ik het volgende terug:

 

Dag Ruben,

na het lezen van jouw mail, kregen we hier ‘kippenvel’, tranen in de ogen en er was grote vreugde in huis.
Wat een eer krijgt deze reeks, wij zijn alvast dolblij met de titel Parel van de maand september 2014.
Dit hadden we niet verwacht maar is zeker een mooie beloning voor ons. En de oudste zoon van 8 jaar (die een insectenhuis als cache in elkaar heeft getimmerd) gaat zijn mede kids-cachers inlichten met het toffe nieuws. Je moest zijn reactie zien we het nieuws vertelden…

Dus ja, wij gaan zeker akkoord met de aanmerking als Parel. En de Banner zullen we bij de Bonus zetten.

Wij vinden uw initiatief uitermate tof en zullen dit ook verspreiden met collega cachers.

Met vriendelijke groeten,

Team Bod@car (BOukje, DAvy, Rens, Amber, Cas)​


Heel eerlijk??? Van zo een reactie voel je de vreugde door je lijf stromen! 

 Parel van de Maand september

Dus bij deze … nogmaals een hele dikke proficiat met deze uitreiking van de Parel van de Maand september, Bod@car

 

UitgelichteAfbeelding

GoCache – geocaching card game

In vorige artikels kon er al iets gelezen worden over het nieuwe geocaching kaartspel GoCache. Vandaag gaan we een stapje verder.

De spelregels

Onlangs werden de spelregels gelekt door Tortoise & Hare Creations. Je kan ze op de blog van GoCache terugvinden.
Wanneer we dit zelf even doornamen, liep het water ons al uit de mond!!! We zijn heel benieuwd naar de game.

Behaalde doelen

1500$

Dit bedrag was nodig om tot productie van een basis deck over te gaan. Dit werd reeds behaald binnen de 6 uren na lancering van het project.

2000$+

Bij het behalen van dit doel, wat ook het geval is, zal de exclusieve en trackable “Aces of Spades” een eigen GoCache icoon krijgen op GC.

2750$

Het behalen van dit doel zorgt ervoor dat alle steunders (vanaf 17$) mini-exemplaren (4×6) krijgen van de tekeningen Anubis en Lucky Cat. Van elk eentje dus.

3500$

Dit doel, wat ook reeds werd behaald, zorgde ervoor dat elke steunder (vanaf 17$) 3 bonuskaarten krijgt in zijn/haar deck. Deze zullen het spel aangenaam veranderen.

Nog te behalen doelen

Er staan nog 2 doelen open:

 1. 100 steunders: wanneer dit wordt behaald (op moment van schrijven nog 17 nodig) worden de kaarten vervaardigd uit linnenpapier. Dat zorgt voor een veel betere kwaliteit van kaarten.
 2. 200 steunders: wanneer dit wordt behaald zullen we allen een mooi doosje krijgen om de kaarten in op te bergen.

Er is dus nog wat werk aan de winkel. Ben jij ook geïnteresseerd in het gloednieuwe geocaching kaartspel? Surf dan snel naar GoCache Kickstarter project en koop/steun het spel!

Wij hebben alvast onze steun betuigd en wachten vol spanning af tot ongeveer kerstmis dit jaar. Dan mogen we ons exemplaar verwachten en kunnen we gamen dat de pannen ervan afvliegen! icon biggrin GoCache  geocaching card game

 

UitgelichteAfbeelding

Samen op pad in Goes – eventverslag

Eventverslag – Samen op pad in Goes – OB1ACB

Voorbereiding en bedenkingen daarbij

Reeds geruime tijd werden de voorbereidingen getroffen omtrent dit eventje. Zo heel moeilijk was het niet, want de bedoeling was om met een groep eensgezinden samen te komen en er een leuke dag van te maken.

Het idee ontstond op FB. Vrienden werden via deze sociale media opgetrommeld. Geoffrey (GAACO) en ikzelf dachten dat dit anders kon. Zo is er het event op OC gekomen. Daarover kon je alles lezen in vorige artikels.

Wat kon beter? Ikzelf vond dat de opgegeven GPX beter kon. Dus volgende keer kom ik daar ten eerste vroeger met op de proppen, maar ook moet er beter gefilterd worden op caches die niet actief zijn die moment. Al kunnen er na het maken van een definitieve GPX toch nog caches uitvallen.

Tipje voor volgende events op OC: wanneer je een “wil deelnemen” plaatst, klik dan ook even aan dat je de listing wilt volgen. Enkel op deze manier blijf je constant op de hoogte van meldingen op de pagina.

Wat was dik in orde? Door een event te plaatsen op OC, zijn er toch een paar nieuwe mensen aangetrokken tot OC. Dat kunnen we alleen maar toejuichen!!! De opkomst was voldoende. Het plezier onderweg was enorm. Kortom … super geslaagd!!!

Aankomst te Goes

Er was afgesproken om ten laatste om 10u op de markt van Goes te staan. Wel … iedereen behalve de organisator (ikzelf dus) was aanwezig op het afgesproken uur. Vakkundig werd de schuld in de schoenen geschoven van mijn chauffeur, die zich had overslapen omdat hij de dag voordien maar heel laat in zijn bedje zat na een bezoek aan een mega-event te Parijs. Desalniettemin waren we toch gearriveerd met een lullige 35 minuten vertraging.  Maar … geen nood … als goede organisator had ik voor wat randanimatie gezorgd tijdens het wachten.

quad 150x150 Samen op pad in Goes  eventverslag Naar verluidt kwam er een stoere quad-rijder aangedrift op de gladde marktstenen. Hij trok de hele zaak even op het achterwiel, de zijwielen, draaide wat pirouettes en belande dan met heel zijn hebben en houden in de coulissen. Die coulissen bestond uit een rij motors die er geparkeerd stond van een motorbende reeds aanwezig. Ik moet er waarschijnlijk geen tekeningetjes bij maken, maar het moet niet gezegd dat de heren (bijna) op de vuist gingen. Uiteindelijk … tegen de tijd dat de organisator arriveerde … was de politie reeds ter plaatse. Die namen de quad in beslag en reden ermee weg … ZONDER HELM!!!

Maar goed … team GAACO en RHCV waren dus eindelijk ook aanwezig. Chic volk komt altijd later én heeft een privé-chauffeur. Hahahaha.

Er werd kennis gemaakt met de onbekende gezichten en goedendag gezegd tegen de bekende gezichten. Toen dit gebeurde strompelden nog twee collega-geocachers van een terrasje af en kwamen de groep vergezellen. Eenmaal allemaal tezaam konden we eropuit trekken.

Stadswandeling

 

stadGoes Samen op pad in Goes  eventverslag

001 150x150 Samen op pad in Goes  eventverslagAls eerste cache gingen we uiteraard naar de OC webcamcache (van mezelf) die ergens aan de kade gelegen is. Jammer genoeg was daar blijkbaar nog niemand wakker, want alle gordijnen, inclusief de webcamkamer, waren nog gesloten. Dat was balen. Een webcamfoto kon er dus niet genomen worden. De CO van de cache liet toe om een foto van de bende te maken voor de B&B die later mocht gelden als logfoto.

Van daaruit liepen we naar de vlakbij gelegen kanonnen waar Bert (De Greven) al de hele tijd stond op te g*^%n – laten we het beschaafd houden – kijken dus. icon wink Samen op pad in Goes  eventverslag Nano Kanon bij de Houtloodsen (De Zouterij) was die cache. Nou ja … cache … een miniscuul dingetje 002 150x150 Samen op pad in Goes  eventverslagwas het maar. icon razz Samen op pad in Goes  eventverslag Ik weet niet meer wie het was -dit geldt trouwens voor de hele dag- die het verrekte dingetje vond, maar het werd heel snel bovengehaald. Maar nu hé? Gingen we allen apart loggen? Zouden we een teamnaam kiezen? Door allemaal apart te loggen zouden de logboekjes wel heel snel hebben volgestaan. Er werd dus besloten om een teamnaam te kiezen. BELNED? Neeeeeee … !!! OC.nl team??? Jaaaaaaaa !!! Met deze, op GC gewaagde, teamnaam zouden we de hele dag de logboekjes bekladden.

Na een poging dit kanon te verplaatsen – ah ja, want de manschappen moesten dit in den tijd toch zonder problemen hebben gekunnen toen de vijand ineens uit andere richting kwam? Nou … ze mogen het eens voortonen. – ging de wandeling richting een volgend miniscuul dingetje: Nano: Oude Singel. Ook hier werd snel OC.nl in gekladderd en konden we verder naar de volgende.

Zo snel ging het u ook weer allemaal niet, want in tussentijd werd er ruimschoots de tijd genomen om te gekkebekken, grappen, vertellen, lollen, … noem maar op. We hadden plezier … je kan het je niet voorstellen. Wel als je er aanwezig was natuurlijk, tenzij je elders met je gedachten zat. icon razz Samen op pad in Goes  eventverslag

De volgende cache die we onder handen namen was Rondje Goes #4. Daar hebben we toch wel even staan zoeken vooraleer we de opvallende koker vonden. Ook hier werd het OC.nl team vervoegd door nog een stel cachers die waren nagekomen met hun kinderen. icon biggrin Samen op pad in Goes  eventverslag Terwijl we hier toch stilstonden, hebben we de “Eigen caches” (OC) rondgedeeld om te loggen. Voor sommigen in de groep weer een ervaring rijker. Hoedje mobiel – OB1ABCWaar is hij nu dan? – OB1A23 en RHCV gaat schatten zoeken!!! – OB1AA3.

003 150x150 Samen op pad in Goes  eventverslagVan hieruit ging de trip verder naar Het “schip”. Aan dit schip was wel een beetje werk. Het was precies de Titanic die al jaar en dag op de bodem van de zee ligt weg te rotten. Het was “smurfin” die deze koker tevoorschijn toverde – net zoals vele caches die we hebben gedaan -

Na het gezonken schip te hebben verlaten, trokken we richting 004 150x150 Samen op pad in Goes  eventverslagmulti Oud Goes. Heel het traject afgelegd, de nodige berekeningen gemaakt en uiteindelijk op ground zero voor de box. Maar … dat was zonder succes. Niemand van het OC.nl team had door dat deze reeds geruime tijd op niet actief was geplaatst. Jammer … een leuke wandeling gehad, maar zonder resultaat moeten afdruipen. icon sad Samen op pad in Goes  eventverslag

Dan maar naar een GeoSpy object dat tevens bleek de plaats te zijn waar een cache aanwezig is. Terwijl er foto’s werden genomen van005 150x150 Samen op pad in Goes  eventverslag het GeoSpy object, werd de cache wederom door smurfin gevonden. Ook een tweede GeoSpy object kon hier worden ge-secured.

Van de stad kregen we blijkbaar genoeg. Het merendeel van de bende opteerde om in de bossen te gaan verder doen met onze zoektocht. Zo gezegd, zo gedaan …

Boswandeling

- neen, niet de drank. wat trouwens lekker is -

toolbosGoes Samen op pad in Goes  eventverslag

We hadden besloten om een reeksje aan te vatten: PTB#xx (P)Toolbos. Dit werd een reeksje van 18 caches verspreid in een wonderschoon bos dat in beheer is van Staatsbosbeheer.

006 150x150 Samen op pad in Goes  eventverslagVooraleer we konden beginnen, moest er nog gewacht worden op enkele teamleden die we onderweg naar hier hadden afgeschud. icon razz Samen op pad in Goes  eventverslag De een had even wat ruzie met de gps die niet wou luisteren, terwijl de ander nog even iets ging nuttigen. Uiteindelijk, na een drie kwartiertjes te staan lanterfanten op de parking, was de groep weer tezaam. We konden erin vliegen. icon biggrin Samen op pad in Goes  eventverslag

De meeste van de caches werden gevonden door onze helpende hand008 150x150 Samen op pad in Goes  eventverslag smurfin. icon smile Samen op pad in Goes  eventverslag Hier en daar had zij dan weer hulp nodig om tot de container te geraken. We waren met leden genoeg in de groep, dus dat was geen enkel probleem.

Bij de eerste cache hield ikzelf er maar een eigenaardig geurtje op na. Jakkes … daar had dus echt iemand in die buis gewaterd. Hoe lust je het zoiets te doen???

Onderweg werd er wederom luidkeels gelachen en gegierd. Aan 007 150x150 Samen op pad in Goes  eventverslagplezier ontbrak het zeker niet tijdens ons eventje! En we namen daar ook de tijd voor. Het was geen geren van de ene naar de andere cache. Neen, met momenten stonden we gewoon stil om te praten, grappen te vertellen, te lachen, enz. Echt aangenaam op deze manier én laat dit nu de bedoeling zijn van een samenkomst: met elkaar praten en plezier maken. icon wink Samen op pad in Goes  eventverslag

Tijdens onze boswandeling – neen, De Greven, niet de drank icon razz Samen op pad in Goes  eventverslag – werden we nog vervoegd door een laatkomer, bluecooldragons. Bij hem kriebelde het zodanig erg, dat hij er niet met inzat om nog zo laat in de middag na te komen. Yiiihaaaa … nog een OC.nl teamlid!!!

De vrouwelijke helft van RHCV was dan weer de hele middag druk in de weer met het fotograferen van schimmels. ‘k Moet zeggen … ze heeft wonderschone plaatjes genomen. icon smile Samen op pad in Goes  eventverslag

Alle caches uit de reeks werden gevonden, behalve nummetje 10. 010 150x150 Samen op pad in Goes  eventverslagWelke toeren we daar hebben uitgehaald??? Niet te doen. Er kwam zelfs een vuilzak aan te pas, een zaklamp, een vuile broek (guytarded) en … euhm … tja … een DNF dan maar. icon razz Samen op pad in Goes  eventverslag Nadien blijkt dat geocachers die na ons zijn gekomen hem toch hebben gevonden. Hmm … hebben we dan toch niet genoeg gedaan??? Maar ach … het is maar een doosje minder dat we (niet) hebben gevonden.

Om de reeks op zich samen te vatten: deze was plezant om te doen. Nette constructies, een mooie wandeling doorheen een prachtig stuk natuur … wat moet een mens nog meer. De bende: tja … gewoonweg super hé!!! icon wink Samen op pad in Goes  eventverslag

De Earthcache

deSchengeGoes Samen op pad in Goes  eventverslag

Na onze boswandeling zijn we richting de earthcache getrokken die we vandaag niet mochten missen. Het was namelijk International Earthcacheday en daarbij hoorde een plakplaatje op GC indien er een earthcache werd gelogd die dag.

Met de overgebleven mensen uit het OC.nl team – er was er al eentje huiswaarts naar manlief en de kinderen –  daalden we af naar diepere regionen. Daar troffen we een bord met de informatie die we nodig hadden om de earthcache correct te kunnen/mogen loggen. Elk team ging apart nog even poseren voor een logfoto en daarna hebben we er nog eentje genomen van de hele groep.

009 Samen op pad in Goes  eventverslag

De wegen scheidden

Hier scheidden dan ook de wegen van de OC.nl teamleden. Elk ging moe, maar voldaan huiswaarts. Dat was geen seconde te vroeg of te laat, want het begon namelijk hevig te regenen. De weergoden waren ons de hele dag al heel gunstig geweest, maar ze konden hun tranen niet meer ophouden. Geen erg … zolang het buiten was … was er geen spatje aan de lucht. icon razz Samen op pad in Goes  eventverslag

Nawoord

Een eventje als dit is zeker en vast voor herhaling vatbaar! Iedereen heeft enorm genoten van de bijeenkomst en de zaken die we hebben gedaan. Er was plezier in overvloed. De voldoening is te lezen in de logs op het event, maar ook in de reacties die nadien zijn gekomen op de sociale media.

Nogmaals dank aan iedereen die aanwezig was! Ikzelf (RHCV) heeft er ook enorm van genoten, ondanks de enorme rugpijn. Het was geslaagd en we gaan geen maanden wachten om dit nog eens over te doen! icon wink Samen op pad in Goes  eventverslag

 Het filmpje hieronder toont alle foto’s die zijn genomen tijdens ons avontuur.

KickStarter – GoCache Kaartspel

In het artikel op 7 oktober 2014 bespraken we reeds het nieuwe geocaching kaartspel “GoCache“. Weet je nog niet wat GoCache is? Ga dan snel even het artikel lezen!

GoCache02 KickStarter  GoCache Kaartspel

Kickstarter

Kickstarter is een website waar verschillende nieuwe projecten kunnen worden gesteund. Zo hoort daar nu ook GoCache bij.

Het doel van de uitvinders van het spel was gezet op een steun van 1500$. Wanneer dit is bereikt, zou het spel in productie gaan en tegen aankomende kerst krijgen de steungevende personen hun spel thuis gestuurd.

Wil ook jij het nieuwe geocaching kaartspel GoCache???

Surf dan snel naar het Kickstarter project en steun het!!! 

Je kan zelf kiezen hoeveel je steunt en kan ook onmiddellijk zien wat je daarvoor in de plaats krijgt. Ga dus snel kijken wanneer je zeker en vast het kaartspel in huis wil hebben, om met Kerst samen met familie en vrienden rond de tafel te zitten en te table-top geocachen.


GoCache03 KickStarter  GoCache Kaartspel

Omdat RHCV’s Geo-Brein er als de kippen bij was om reclame te maken voor de game, werden we opgenomen in hun Media Coverage rubriek op hun website!!!


Aarzel niet en bestel nu jouw editie van het geocaching kaartspel GoCache!!!

Geocaching: foto – video

Haal meer uit geocaching d.m.v. foto’s en video’s

FoundIt 150x150 Geocaching: foto  videoWe gaan allemaal graag op geocaching avontuur en dan maken we graag plezier! Onze avonturen pennen we neer in een log op de gevonden of niet gevonden geocaches. Zo hebben collega geocachers een idee van wat je hebt meegemaakt tijdens jouw avontuur. (dit natuurlijk wanneer je meer neerpent dan enkel TFTC)

Maar je kan nog een stapje verder gaan. Je kan jouw log verrijken met foto’s van jouw avontuur. Zelfs video’s (link) zijn mogelijk om je geschreven log net ietsje meer pit te geven. Je kan dit alles ook op een persoonlijke website, YouTube, Facebook, Twitter, enz. gaan plaatsen. Het maakt niet uit via welke weg je het doet, maar het geeft perfect weer wat je ervaren hebt tijdens je zoektocht naar die ene cache!

In dit artikel overlopen we enkele programma’s die jouw kunnen helpen om foto’s te bewerken, video’s te maken, enz.

Jouw geocache avontuur in foto’s

 Foto’s toevoegen aan je logs is altijd leuk! Zowel voor de CO als voor andere geocachers. Een foto zegt nog net iets meer dan een paar woorden.

Je kan er ook voor kiezen je foto’s een beetje te bewerken. Daarvoor bestaan verschillende programma’s die je daarbij kunnen helpen. Laten we er hier een paar op een rijtje zetten.

 1. Photoshop: dit zal wel het meest gekende fotobewerkingsprogramma zijn, maar is niet gratis.
 2. Photoshop online tools: Dit is een gratis light-versie van het programma Photoshop en kan je online gebruiken.
 3. Pixlr.com: Dit is ook een online fotobewerkingsprogramma. Deze springt er met vlag en wimpel bovenuit!
 4. Pixlr-o-matic: Met dit programma kan je heel eenvoudig je foto’s voorzien van filters, kaders, effecten, enz. Je kan dit online gebruiken, maar is ook te downloaden voor PC, Android, iPhone.
 5. Microsoft Research AutoCollage Touch: Met dit Microsoft programma kan je heel eenvoudig collages maken van al jouw foto’s.
 6. Fotosketcher: Met dit programma kan je jouw foto’s bewerken tot prachtige schilderijen of tekeningen.
 7. Windows 8.1 apps: Ook voor Windows 8.1 zijn er verschillende apps die gratis worden aangeboden om jouw foto’s te bewerken: SuperPhoto, KVADPhoto+Adobe Photoshop Express, enz.

Je kan zien dat er heel wat mogelijkheden zijn om je foto’s te bewerken. Je kan jouw bewerkte foto’s toevoegen aan jouw logs, maar je kan ook mooie fotoreportages maken voor je persoonlijke website/blog, Facebook, Twitter, Google+, enz.

Vergeet niet … een foto zegt meer dan duizend woorden!!! 

Jouw geocache avontuur in videobeelden

Video’s vertellen nog meer dan foto’s. Zo gaan ook steeds meer geocachers hun avonturen vastleggen op beeld. Je hoeft daarvoor zelfs geen zotte kosten te doen en een bijna onbetaalbare videocamera aanschaffen. Neen … zelfs met de betere smartphone (tegenwoordig allemaal dus) kan je leuke filmpjes en momentopnames maken.

Je kan ervoor kiezen om je gemaakte video’s rechtstreeks te uploaden naar om het even welk sociale media, persoonlijke website/blog, enz.  Niet iedereen heeft de mogelijkheid of de nodige know-how om uitgebreide videoreportages te maken, en dat hoeft ook niet.

Voor de mensen die wel de know-how hebben of toch willen proberen om iets leuks te maken van hun gefilmde beelden, zetten we hier enkele programma’s op een rijtje.

 1. Windows Live Movie Maker: Met dit programma kan je zowel foto- als videoreportages maken. Het is ook heel eenvoudig om je afgewerkt product te delen om het even waar je wilt.
 2. YouTube Movie Maker: Een heel leuk programma om video’s te bewerken. Met de gratis versie ben je wel beperkt in mogelijkheden.
 3. Camtasia: Dit is een programma dat eigenlijk is bedoeld om films te maken van je pc-scherm, maar kan evengoed gebruikt worden om gefilmde beelden te bewerken. Je hebt er allerhande leuke dingetjes om toe te voegen aan jouw film. De mogelijkheden zijn enorm én het is een eenvoudig programma in gebruik.
 4. Adobe Premiere: Dit is het all-round videobewerkingsprogramma voor handen. Uiteraard is deze niet gratis én je moet al heel goed overweg kunnen met het bewerken van video’s om hiermee aan de slag te gaan.
 5. GoPro Studio: De mensen die een GoPro actioncam in hun bezit hebben, kennen dit programma wel. Hiermee kan je ook hele leuke dingen doen met je vastgelegde beelden.

Ook hier zijn er wederom enorm veel mogelijkheden. Je moet zelf maar eens zoeken via Google of andere zoekmachines naar (gratis) videobewerkingsprogramma’s. Je zal zien dat er veel wordt aangeboden, al dan niet gratis.

Hieronder zie je een voorbeeld van wat het kan worden. Deze video werd gemaakt met het programma Camtasia.

 


Je ziet … er zijn mogelijkheden genoeg om met je gemaakte beelden, of het nu foto’s zijn of video’s, leuke dingen te creëren.

Op onze website hebben we een rubriek die voor jullie geocachers is opengesteld, Geocaching Logs. Indien gewenst kunnen en mogen jullie daar jullie avonturen delen. Indien je niet zelf wil publiceren, mag je ons altijd een linkje doorsturen via het contactformulier of via e-mail en wij doen de rest.  We kijken al uit naar jullie creaties!!!

UitgelichteAfbeelding

GPS Averaging

Smartphone geocachers

Tegenwoordig zijn er meer en meer geocachers die enkel maar gebruik maken van een smartphone om te geocachen. Het moet gezegd dat de hedendaagse technologie er enorm op vooruit gegaan is. Zodoende moeten de betere smartphones met ingebouwde gps niet meer onderdoen voor een gps toestel.

In dit artikeltje bespreken we even hoe je met een eenvoudige app (Android) een locatie kan middelen. Op deze manier hoef je dat niet meer zelf te gaan doen op de ouderwetse manier.

GPS Averaging

gpsAveraging 150x150 GPS AveragingGPS Averaging is een heel eenvoudige Android applicatie die al het werk voor jou doet! Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is naar de gewenste locatie af te reizen, de app opstarten en op start averaging klikken. De app doet de rest.

Bekijk het instructiefilmpje om te weten hoe het werkt.

Zo eenvoudig kan het zijn.

Er is ons doorgegeven dat er een soortgelijke app bestaat voor iPhone gebruikers. Deze app kan je hier terugvinden.


Geef in een reactie jullie mening en ondervindingen omtrent deze app. We horen het graag.

 

Alles over geocaching en GeoSpy