kikker

Opencaching wedstrijd

kikker Opencaching wedstrijd

(Copy/Paste van de Opencaching blog.)

Goodies = ruilspullen

Goodies of ruilspullen vind je alsmaar minder in geocaches en dat is jammer. Het is toch altijd aangenamer om met je kinderen op avontuur te trekken en dat zij in de gevonden cachecontainer iets vinden om te ruilen dat het ruilen waard is!?!?

Als je dan al iets vindt, is het in de meeste gevallen nog brol ook. Nietszeggende prullen, kapotte zaken, beschimmelde kaartjes, bedorven snoepen, condooms, tampons, je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het tegen in een geocache.

Dit is natuurlijk niet de bedoeling! De bedoel is dat er spulletjes van enige waarde in de geocaches worden gedropt om het zo aangenaam en leuk te maken voor kinderen (en volwassenen). Een tof speeltje (niet kapot), een coin, een verzamelstuk, spelletjes, enz.

Opencaching Benelux wil daar verandering in brengen!!!

Wedstrijd

Opencaching wil een groot pakket goodies wegschenken.  Dit pakket is ons geschonken door RHCV’s Geo-Brein. Dank daarvoor.

Natuurlijk zal je dit pakket niet zonder slag of stoot kunnen bemachtigen. Neen, we gaan er een soort wedstrijd aan vast hangen. Wie de wedstrijd wint, zal van ons het grote pakket goodies toegestuurd krijgen!

Wat moet je doen?

Wat moet je doen om dit goodies-pakket te winnen? Wel … het is eigenlijk heel eenvoudig …

 

Om deel te nemen en kans te maken op het goodies-pakket, moeten er:

 1. Nieuwe (OC ONLY) caches geplaatst worden op opencaching.be, .nl, of .lu
 2. Cachesoort moet van het fysieke type zijn. Er moet dus een container geplaatst worden!
 3. De cachecontainer moet minimum van het type klein zijn, zodat er goodies in kunnen. Dus geen micro’s of kleiner!
 4. Er moet gelogd worden.

Hoe kan je winnen?

Het goodies-pakket kan gewonnen worden door de eerste cache-eigenaar die 2 logs krijgt op zijn/haar nieuwe geocache.

Dat wil dus zeggen dat je meer kansen maakt om te winnen naarmate je geocaches legt!!! Hoe meer caches, hoe groter de kans dat ze gevonden worden, hoe groter de kans dat je de eerste cache eigenaar bent die 2 logs ontvangt (op dezelfde cache weliswaar).

Moeilijk is het dus niet!

Succes!!!

Van het moment dit artikel verschijnt, loopt de wedstrijd. Wees er dus snel bij en maak zo kans op het uitgebreide goodies-pakket dat misschien op jou ligt te wachten.

Alles zal goed bijgehouden worden door het OC-team én publiek gemaakt worden. Dit om transparantie te bieden aan deze wedstrijd zodat iedereen kan zien dat het eerlijk verloopt.

Verder rest ons nog jullie allemaal veel succes te wensen en hopelijk krijgen we er een paar pareltjes bij op Opencaching Benelux.

Geogroeten,
OC-Team

100STE GEOCACHE (deel 2)

100steGeocache 100STE GEOCACHE (deel 2)

26 juli 2014 schreven we een artikel over het vinden van de 100ste geocache. Zelf hebben we daar onze (RHCV) 100ste found uitvoerig beschreven en de vraag gesteld of er mensen hun 100ste found avontuur wilden doorsturen aan de redactie. We hebben enkele reacties in onze inbox binnengekregen en zetten ze hier graag even op een rijtje voor jullie.

philivd zei:

Herinneren doen we onze 100ste found niet, maar … wel de mooie caches en die hangen samen met bijzondere plaatsen en bijzondere wandelingen die we nooit zullen vergeten zoals die verlaten ruïne in Kroatie of die bergwandeling met die waterval of die cache waar we vast zaten tussen 2 muurtjes met onze cachemobiel en natuurlijk de mensen die we leren kennen hebben, allez ik toch, door het cachen zoals jij, Ruben en Cathy en Cocofrios en de mannen van de GGS die de VLM-reeks gelegd hebben.


dirk007 zei:

100 ## * The “Red Devils” Fouga
Dat was mijn honderste cache.Dit vliegtuig staat op een rondpunt in Sint-Truiden en brengt hulde aan de vliegschool van de belgische Luchtmacht.


cathy69 zei:

mijn 100 ste was apron1 niet zo bijzonder voor mij want ik ben van die kanten, maar misschien wel voor mensen die nooit vliegtuigen zien.

0af203a9 e5a1 46bf be6d ea1546dc54e8 100STE GEOCACHE (deel 2)

2 100STE GEOCACHE (deel 2) Found it

14 Aug 13

eventjes moeten zoeken om erbij te geraken, maar toch goed gevonden, leuke locatie. tftc sl

955f804d 7873 43e9 9450 5b52fbc8ecab 100STE GEOCACHE (deel 2)955f804d 7873 43e9 9450 5b52fbc8ecab 100STE GEOCACHE (deel 2)

De redactie heeft ook nog een prachtige mail binnen gekregen van Alex en R!@ van Team R@@K2012 :

Bij deze ons verhaal van de 100e cache die we vonden:

Tijdens mijn werk had ik met leerlingen een cache gevonden zonder een gps mee te hebben maar wel een spoilerfoto. Daarna de cache als gevonden gelogd en dat vermeld. Daarna kreeg ik een mailtje terug van de CO dat die tegenover mijn werk woont en al heel lang iets wil doen voor de school op geocachegebied.

Ik heb dus het hele verhaal aan mijn directeur verteld. Die wist gelukkig wat geocachen was en zijn toestemming hadden we al heel snel.

Dat betekende dat ik met leerlingen de cachebehuizing ging maken. De ICT-er aan het werk kon gaan zetten. Er werd een speciaal e-mailadres gemaakt waar je de oplossing van de puzzel kon krijgen.

Voor de puzzel moest je alle gegeven coordinaten ingeven in google-maps. Daarna de eerste letter van de gevonden straten gebruiken en dan kwam je op een mailadres.

Samen met de leerlingen van school ook de cache op zijn plaats gezet. Ik was er ook bij toen de ftf werd gevonden. Allemaal heel erg leuk.

Helaas hebben we de puzzel moeten archiveren omdat ik daar niet meer werk. Dat betekend dus ook dat ik geen rechten meer op dat mailadres heb. Verder is de boom gekapt waar de cache aan vast zat. Gelukkig hebben we de cache kunnen redden.

Nu zijn wij een echt puzzelteam: alle statistiekvondsten zijn vraagtekens. Liefst met banner, maar dat is niet altijd gelukt. Ook hebben wij meer vraagtekens gevonden dan tradi’s. Dat is geloof ik ook nogal bijzonder.

Inmiddels moeten we aardig buiten onze regio om nog vraagtekens te kunnen scoren. Maar och, dat geeft niet. Bij vraagtekens heb je namelijk 2x het aaaahhhh-moment: één keer tijdens het oplossen en de oplossing blijkt goed te zijn en één keer in het veld als je de cache daadwerkelijk vind.

Groetjes Alex en R!@ van Team R@@K2012 uit Nederland

En dit was hun log op gc.com:

Groetjes Alex en R!@ van Team R@@K2012 uit Nederland

 

 R@@K2012 found  Talita Koemi

100


Onze 100ste cache moest in onze ogen aan wat voorwaardes voldoen. Hij komt tenslotte in onze statistieken te staan.
Als eerste vonden we dat het een vraagteken moest zijn (heeft deze), dan moest het eigenlijk een 4 sterren zijn (heeft deze niet) en het liefst een banner (heeft deze ook niet) dus kozen we voor Katutubong. Dus Katutubong opgelost en gaan wachten tot we dan bij 100 gingen komen. Maar ondertussen gebeurde er van alles tijdens ons cachen….
Een tijd geleden had mama R@@K “keigoed” gevonden en daarover een log geschreven. Hierop kregen we een heel leuk mailtje van Wimyv terug en zo werd een idee geboren…..
Na heel veel mailverkeer en telefoontjes over en weer hadden we samen een nieuw vraagteken bedacht in Nijmegen. Toestemming werd gevraagd en verkregen en we konden beide aan de slag. Dan toch maar eens een keer kennis gaan maken met elkaar. Samen plek van de cache bepalen en laatste puntjes op de i gaan zetten. Ja en onze 100e die moest maar even wachten, want dat zou onze “eigen” cache wel eens kunnen worden. Want wat is er leuker dan een cache in je mijlpalen te hebben waarvan je zelf bij de geboorte aanwezig bent geweest?
Intussen hebben Wimyv en wij de cache aangepast en weer terug geplaatst. Dus dan heb je het logboek al in handen. De podiumplaatsen zijn vergeven (want ook daar moesten we op wachten) en de 99e is gevonden….dus tekenen dat logboek.
En Katutabong dan? Nou dat wordt dan gewoon onze nummer 101.
Voor iedereen die nog bezig is om de puzzel te ontleden: heel veel succes en het is echt maar twee en halve ster dus heel goed te doen!

Team R@@K2012
1dcf6b1b 750f 41bb ac92 eee0d6ed5e8a 100STE GEOCACHE (deel 2)


De redactie wil iedereen die hieraan heeft meegewerkt nog eens hartelijk danken!!!

En dan nu … naar buiten en nog een paar honderd geocaches zoeken!!!

 

Telenet mail in Windows 8

Hoe stel ik Windows Mail (voor Windows 8) in voor mijn Telenet e-mailadres?

Volg onderstaande stappen om Windows Mail in te stellen als e-mailprogramma voor je Telenet e-mailadres.

 • Open Windows Mail.
  Belangrijk: open je Windows Mail voor de eerste keer?

  • Dan vraagt het programma om je Microsoft-account in te vullen
  • Het je nog geen Microsoft-account?
   • Klik op Microsoft-account aanmaken  en vul je gegevens in
   • Je krijgt een bevestigingsmail op het e-mailadres dat je net invulde
   • Meld je via de link in de bevestigingsmail aan met het Microsoft-account dat je zopas aanmaakte
 • Telenet mail in Windows 8
 • Ga met je muis naar de rechterbovenhoek van je scherm. Een nieuw venster verschijnt.
  Klik onderaan dat venster op Instellingen
   Telenet mail in Windows 8

Tip: zie je bovenstaand scherm niet? Gebruik dan de combinatie : “Windowstoets +C” van je toetsenbord en kies ‘Instellingen’

 • Klik op Accounts en klik daarna op op Voeg een account toe. Selecteer daarna ‘Ander account’
   Telenet mail in Windows 8 Telenet mail in Windows 8 Telenet mail in Windows 8
 • Kies bij Soort Account voor IMAP
 • Klik nu op “Verbinding maken”
   Telenet mail in Windows 8
 • Het venster Jouw Overige-account toevoegen verschijnt. Vul je gegevens in
  • E-mailadres: je Telenet e-mailadres.
   Belangrijk: vul een geldig (bestaand) e-mailadres in
  • Wachtwoord: het wachtwoord van je Telenet e-mailadres
 • Klik op Meer details weergeven
   Telenet mail in Windows 8
 • Vul ook hier je gegevens in
  • E-mailadres: je Telenet e-mailadres.
   Belangrijk: vul een geldig (bestaand) e-mailadres in
  • Gebruikersnaam: Opnieuw je Telenet e-mailadres
  • Wachtwoord: het wachtwoord van je Telenet e-mailadres
  • Server voor binnenkomende e-mail (IMAP):
   • imap.telenet.be
   • Vink de optie aan Op de server voor binnenkomende e-mail is SSL vereist
   • Kies Poort 993
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP)
   • smtp.telenet.be
   • Vink de opties aan
    • Op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist
     Zeker niet SSl aanvinken
    • Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen
   • Kies Poort 587
 • Klik op Verbinding maken om je gegevens te bevestigen
   Telenet mail in Windows 8
 • Je ziet nu een overzicht van je e-mailadressen.
  Het is belangrijk dat je hier geen 2 dezelfde e-mailadressen hebt staan. Is dat wel het geval?

  • Selecteer dan het oudste account(POP3) en klik op Verwijderen
  • Behoud het account dat je zopas instelde

UitgelichteAfbeelding

Lichtfront

Om klokslag 19 uur werd vrijdag de frontlijn uit oktober 1914 verlicht door een mensenketting van 85 km lang. Van Nieuwpoort tot Ploegsteert stonden 8.400 fakkeldragers klaar voor een groots opgezette WOI-herdenking.

Op negen plaatsen werden historische momenten uit de Eerste Wereldoorlog herdacht met grote vuurkunstwerken. Op drie symbolische torens werden bovendien de namen geprojecteerd van alle oorlogsslachtoffers: de Belforttoren in Ieper, de IJzertoren in Diksmuide en het Koning Albert I-monument in Nieuwpoort.

Het Lichtfront was het eerste grote evenement van het WOI-herdenkingsprogramma GoneWest van de provincie West-Vlaanderen. De organisatie vroeg aan omwonenden om hun lichten te doven en liet de straatverlichting in de buurt van het evenement uitschakelen. Ook De Lijn kreeg een alternatieve dienstregeling toegewezen.

Een kijkje nemen ter plaatse was echter niet eenvoudig: er waren slechts vier kijkzones voorzien. De provincie raadde dan ook aan om Lichtfront op radio of televisie te volgen. Ook in de deelnemende gemeenten was het indrukwekkende schouwspel te volgen op groot scherm.

Er zijn verschillende amateurfilmpjes terug te vinden op YouTube.

Lichtfront Collage LichtfrontRoute Lichtfront 150x150 Lichtfront

Langsheen deze frontlinie zijn tal van geocaches en GeoSpy objecten te vinden.

Je kan het GPX bestand hier downloaden.

Parel van de Maand september

BE sept 2014 Parel van de Maand september

We hebben er in België ook een nieuwe Parel van de maand bij, nlKonings Bonus.

Konings Bonus is een extraatje die je kan loggen wanneer je alle voorgaande traditional caches (14 exemplaren) hebt gevonden en de code hebt genoteerd. Deze reeks ligt in het bos Hees te Zelem en bedraagt ongeveer 6.5km

resource Parel van de Maand september

Na een stille hint werd deze geocache in het oog gehouden. De ene na de andere leuke log kwam in mijn mailbox geslopen. Geocachers genieten blijkbaar ten volle van deze reeks caches en laten dit blijken in zowel de logs als de favoriet punten die worden uitgereikt.

Nog iets dat mag worden opgemerkt is het feit dat de CO nog geen volledig jaar bezig is met geocaching. Daarbij heeft het team nog maar 320 caches gevonden. Dit is blijkbaar geen belemmering om zelf een reeks neer te planten die de ene na de andere favoriet verdient. Fantastisch vinden wij dat!!!

Toen ik de CO mailde, kreeg ik het volgende terug:

 

Dag Ruben,

na het lezen van jouw mail, kregen we hier ‘kippenvel’, tranen in de ogen en er was grote vreugde in huis.
Wat een eer krijgt deze reeks, wij zijn alvast dolblij met de titel Parel van de maand september 2014.
Dit hadden we niet verwacht maar is zeker een mooie beloning voor ons. En de oudste zoon van 8 jaar (die een insectenhuis als cache in elkaar heeft getimmerd) gaat zijn mede kids-cachers inlichten met het toffe nieuws. Je moest zijn reactie zien we het nieuws vertelden…

Dus ja, wij gaan zeker akkoord met de aanmerking als Parel. En de Banner zullen we bij de Bonus zetten.

Wij vinden uw initiatief uitermate tof en zullen dit ook verspreiden met collega cachers.

Met vriendelijke groeten,

Team Bod@car (BOukje, DAvy, Rens, Amber, Cas)​


Heel eerlijk??? Van zo een reactie voel je de vreugde door je lijf stromen! 

resource02 Parel van de Maand september

Dus bij deze … nogmaals een hele dikke proficiat met deze uitreiking van de Parel van de Maand september, Bod@car

 

UitgelichteAfbeelding

GoCache – geocaching card game

In vorige artikels kon er al iets gelezen worden over het nieuwe geocaching kaartspel GoCache. Vandaag gaan we een stapje verder.

De spelregels

Onlangs werden de spelregels gelekt door Tortoise & Hare Creations. Je kan ze op de blog van GoCache terugvinden.
Wanneer we dit zelf even doornamen, liep het water ons al uit de mond!!! We zijn heel benieuwd naar de game.

Behaalde doelen

1500$

Dit bedrag was nodig om tot productie van een basis deck over te gaan. Dit werd reeds behaald binnen de 6 uren na lancering van het project.

2000$+

Bij het behalen van dit doel, wat ook het geval is, zal de exclusieve en trackable “Aces of Spades” een eigen GoCache icoon krijgen op GC.

2750$

Het behalen van dit doel zorgt ervoor dat alle steunders (vanaf 17$) mini-exemplaren (4×6) krijgen van de tekeningen Anubis en Lucky Cat. Van elk eentje dus.

3500$

Dit doel, wat ook reeds werd behaald, zorgde ervoor dat elke steunder (vanaf 17$) 3 bonuskaarten krijgt in zijn/haar deck. Deze zullen het spel aangenaam veranderen.

Nog te behalen doelen

Er staan nog 2 doelen open:

 1. 100 steunders: wanneer dit wordt behaald (op moment van schrijven nog 17 nodig) worden de kaarten vervaardigd uit linnenpapier. Dat zorgt voor een veel betere kwaliteit van kaarten.
 2. 200 steunders: wanneer dit wordt behaald zullen we allen een mooi doosje krijgen om de kaarten in op te bergen.

Er is dus nog wat werk aan de winkel. Ben jij ook geïnteresseerd in het gloednieuwe geocaching kaartspel? Surf dan snel naar GoCache Kickstarter project en koop/steun het spel!

Wij hebben alvast onze steun betuigd en wachten vol spanning af tot ongeveer kerstmis dit jaar. Dan mogen we ons exemplaar verwachten en kunnen we gamen dat de pannen ervan afvliegen! icon biggrin GoCache  geocaching card game

 

Alles over geocaching en GeoSpy